Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Alternatywny rodzaj białego mięsa może uzyskać uznanie w dobie kryzysu - dyskusja na konferencji Alltech REBELation

0
Podziel się:

[LEXINGTON, KENTUCKY] - Jak produkować bardziej soczyste i zdrowe mięso, jak uzyskać ponad 40 prosiąt na maciorę oraz jak wykorzystywać nowe możliwości związane...

Alternatywny rodzaj białego mięsa może uzyskać uznanie w dobie kryzysu - dyskusja na konferencji Alltech REBELation

[LEXINGTON, KENTUCKY] - Jak produkować bardziej soczyste i zdrowe mięso, jak uzyskać ponad 40 prosiąt na maciorę oraz jak wykorzystywać nowe możliwości związane z zaspokojeniem oczekiwań supermarketów, konsolidacją rynku białka zwierzęcego oraz przejęciem zakładów Smithfield przez chińskich inwestorów? O tych i innych innowacyjnych inicjatywach będą dyskutować specjaliści z branży wieprzowej podczas konferencji Alltech REBELation, która odbędzie się w dniach 17-20 maja w Lexington (Kentucky, Stany Zjednoczone) pod hasłem: Wieprzowina: Czy może stać się nowym rodzajem białego mięsa?

Od produkcji bardziej soczystego, zdrowszego mięsa i pozyskiwania 40+ prosiąt od lochy na rok do odnalezienia nowych szans poprzez zaspokojenie oczekiwań supermarketów, konsolidację rynku białka zwierzęcego i chińskie przejęcie Smithfielda to wszystko i więcej będzie tematami sesji: Wieprzowina; czy to inne białe mięso? będącej częścią Alltech REBELation. 2000 hodowców, przetwórców, marketerów produktów rolnych z 70 krajów spotka się w dniach 17-20 maja w Lexington w Kentucky, USA.

"W ubiegłych latach branża musiała borykać się z kryzysami powodowanymi przez epidemiczną biegunkę świń, ukryte kamery, wybuchy paniki związane z jakością produktów spożywczych oraz konsolidacje," powiedziała Jules Taylor-Pickard, kierownik zespołu wdrażania nowych rozwiązań oraz przewodniczący sesji sympozjum dotycząch wieprzowiny odbywającego się w ramach konferencji Alltech REBELation. "Plan sympozjum poświęconego wieprzowinie zachęca do aktywności i oferuje uczestnikom możliwość nauczenia się jak budować barierę ochronnąÂŤ dla swoich stad, kreować zapotrzebowanie w supermarketach i stworzyć białkowy mega-brand.

Podczas sympozjum "Wieprzowina: Czy może stać nowym rodzajem białego mięsa?" mówcami będą Mick Sloyan, członek Rady Rozwoju Rolnictwa i Ogrodnictwa (Agriculture and Horticulture Development Board) oraz British Pig Executive (BPEX), Jerry Thompson z Pig Improvement Company (PIC) oraz Jim Pettigrew z University of Illinois. Tematy poruszane podczas sympozjum obejmują zagadnienia, takie jak:

  • Alternatywny rodzaj białego mięsa - * Dlaczego nie* * wieprzowina?/ *W jaki sposób możemy zwiększyć spożycie wieprzowiny?
  • Płodność: * Drżyjcie Duńczycy!* Jak osiągnąć większe mioty bez szkody dla maciory? Z perspektywy genetyka.
  • Wirus epidemicznej biegunki świń: * Strata milinów sztuk trzody - Czego się nauczyliśmy?* Czy wystarczy ostrzejsza bioasekuracja? Jak zbudować "barierę ochronną" dla naszych stad?
  • Przełamywanie barier - Jak uzyskać 40 prosiąt na maciorę?Jeśli Duńczycy mogą uzyskiwać ponad 40 prosiąt od maciory rocznie, możesz i Ty!
  • Wieści z Smithfield/Shuanghui - Konsekwencje dla relacji chińsko-amerykańskich:Przejęcie przez Chińczyków kontroli nad największym producentem wieprzowiny na świecie.
  • Zastosowanie nauki w praktyce:Wykorzystanie osiągnięć naukowych w celu podniesienia rentowności poprzez lepsze wykorzystanie potencjału trzody chlewnej
  • Gwałtowna konsolidacja rynku białka zwierzęcego:Co to oznacza dla producentów trzody chlewnej?
  • Kreowanie marek produktów bialkowych i hodowla bez antybiotyków:Historia marki Hatfield.

To wyjątkowe sympozjum, które rozpocznie się 18 maja, jest częścią konferencji Alltech REBELation, poświęconej poznawaniu innowacyjnych, inspirujących i zmieniających oblicze naszej planety pomysłów, która odbędzie się w Lexington (Kentucky, Stany Zjednoczone) w dniach 17-20 maja pod hasłem "Wieprzowina: Czy może stać się nowym rodzajem białego mięsa?". Imprezy poprzedzające sympozjum obejmują możliwość degustacji najlepszych trunków produkowanych w w Kentucky oraz na całym świecie podczas odbywającego się 16 maja drugiego dorocznego festiwalu piwa rzemieślniczego i produktów spożywczych oraz wycieczki do stadnin, gorzelni i najciekawszych obiektów Kentucky organizowane w niedzielę 17 maja, a także odbywający się w międzynarodowej atmosferze obiad powitalny dla wszystkich uczestników konferencji.

Rejestracja udziału w konferencji Alltech REBELation w promocyjnych cenach jest możliwa do 2 maja.

W celu uzyskania dodatkowych informacji lub zaproszenia prosimy o kontakt z lokalnym przedstawicielem firmy Alltech, odwiedzanie strony www.alltech.com/REBELation lub wysłanie wiadomości na adres rebelation@alltech.com . Zapraszamy też do rozmowy na Twitterze #REBELation.

Źródło: Informacja prasowa

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)