Już 15. stycznia 2017 r. po raz kolejny zagra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Hochland zaangażował się w akcję, pomagając w ogólnopolskim zbieraniu środków dla ratowania życia i zdrowia dzieci na oddziałach ogólnopediatrycznych oraz dla zapewnienia godnej opieki medycznej seniorom. Już wkrótce w Polskę wyruszy foodtruck sprzedający kanapki z serami Hochland. Dochód ze sprzedaży kanapek przekazany zostanie Fundacji WOŚP. Na opakowaniach serów Hochland "Na Gorąco" znajdzie się logo Orkiestry.
Serowy foodtruck Hochland będzie odwiedzać miasta w całej Polsce. W jesienno-zimowym otoczeniu, podczas imprez i koncertów, w kurortach zimowych i na stokach narciarskich serwowane będą kanapki z serkami Hochland "Na gorąco!", ale także pozostałymi serami topionymi i żółtymi z portfolio Hochland. Wszysycy fani, którzy kupią wyśmienite* przekąsk z foodtrucka przyczynią się do wsparcia Fundacji WOŚP. *Szczegóły na profilu FB "Hochland - To jest pyszne!".
Gorące wsparcie Hochland nie może odbyć się bez serów "Na gorąco!". Te wyjątkowo smaczne sery do zapiekania z pewnością trafią w gusta wszystkich uczestników zaplanowanych imprez i koncertów. Pyszne plastry oraz duża ilość dodatków sprawiają, że Hochland "Na gorąco!" mają intensywny zapach i bogaty smak. Jeden plaster wystarczy, żeby przygotować wyrazistego i smacznego tosta zaledwie w kilka minut! Linia produktów jest dostępna w urozmaiconych, popularnych i lubianych wariantach smakowych: z szynką i pieczarkami, z pomidorami i ziołami oraz z salami i chili.
Produkty z oferty Hochland zawsze były i pozostają blisko konsumentów. Towarzyszą im na co dzień, pomagają szybko przygotować pyszne posiłki i są wszędzie tam, gdzie dzieje się coś inspirującego i dobrego! Dlatego dzięki plastrom "Na gorąco!" oraz akcji z foodtruckiem - łącząc przyjemne z pożytecznym - Hochland w oryginalny sposób wesprze 25. Finał WOŚP. Pieniądze zbierane podczas Finału zostaną przeznaczone na zakup urządzeń medycznych dla oddziałów ogólnopediatrycznych oraz zapewnienie godnej opieki medycznej seniorów.
Zaangażowanie Hochland w 25. Finał WOŚP będzie komunikowane w całej Polsce. Na opakowaniach serków Hochland "Na gorąco!" pojawią się specjalne oznaczenia z charakterystycznym logo Fundacji. Oprócz tego, w listopadzie w prasie branżowej zaplanowano kampanię reklamową, a następnie przewidziana jest kampania w telewizji, prasie, kinie, internecie, komunikacja POS oraz działania PR.
Za kreację odpowiada Just, za produkcję spotu Grasp Group, zakupem mediów zajęły się Zenith, Grasp Group i Media Republic, projekt foodtrucka prowadzi K&Y, a działania PR koordynuje Quality PR.
Sery Hochland "Na gorąco!" to doskonała baza do przygotowania wielu wyśmienitych, chrupiących przekąsek. Kanapka na ciepło, zapiekanka i tost to propozycje, które rozgrzeją serca wszystkich smakoszy!
Mega kanapka na ciepło
Składniki:
- Ciabatta
- 4 plastry sera Hochland "Na gorąco!" z pomidorami i ziołami
- garść świeżych liści szpinaku
- 4 plastry boczku
- 1 łyżeczka płaska cukru trzcinowego
- 2 łyżki pesto
- 2 łyżeczki masła
- łyżeczka czosnku w płatkach
Sposób przygotowania:
Masło wymieszać z pokruszonym czosnkiem, posmarować dwie połówki ciabatty. Boczek oprószyć cukrem i usmażyć na chrupko na rozgrzanej patelni. Na kanapkach ułożyć kolejno szpinak, boczek, polać pesto, ułożyć po dwa plasterki sera na każdej kanapce i wstawić na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Składniki:
- ½ wiejskiej bagietki przekrojonej wzdłuż na pół
- 4 plastry sera Hochland "Na gorąco!" z szynką i pieczarkami
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka, niewielka
- 4 plastry ananasa
- świeżo mielony pieprz
- łyżka masła
- 1 mały por, jasna część, pokrojony w cienkie plastry
- sól
sos:
- 2 łyżki kremowej łagodnej musztardy
- 1 łyżka miodu
- kilka kropel soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Pierś oczyścić i opłukać, jeszcze mokrą oprószyć solą i pieprzem, zawinąć luźno w papier do pieczenia i ułożyć w formie do pieczenia, piec 25 minut w 190°C. Odstawić. Plastry ananasa oprószyć obficie pieprzem i usmażyć z obu stron na maśle.
Z podanych składników utrzeć sos, połowę rozsmarować na bagietce. Ułożyć sos i pierś pokrojoną w plastry oraz ananasa. Całość przykryć serem i zapiekać 6-8 minut w piekarniku rozgrzam do 190°C. Po upieczeniu pokropić pozostałym sosem.
Składniki:
- chleb tostowy pełnoziarnisty
- ser Hochland "Na gorąco!" z salami i chili
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka ostrej papryki lub pieprzu cayenne
- 1 awokado, pokrojone w drobne plastry
- sok z połowy limonki
- kilka listków kolendry
sos
- kilka łyżek jogurtu greckiego
- szczypta soli
- 1 łyżka posiekanej kolendry
Sposób przygotowania:
Tuńczyka odsączyć, wymieszać z oliwą i papryką. Awokado obficie skropić sokiem z limonki. Na tostach układać po łyżce tuńczyka, plastry awokado, listki kolendry i plaster sera Hochland "Na gorąco!". Przykryć drugą kromką i zapiekać tosty w tostownicy. Z podanych składników zrobić sos i podawać do maczania gorących tostów.
Opcjonalnie można dodać do tostów ziarna słodkiej kukurydzy.
Źródło: Informacja prasowa