Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Hochland włączy się w 25. Finał WOŚP

0
Podziel się:

Już 15. stycznia 2017 r. po raz kolejny zagra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Hochland zaangażował się w akcję, pomagając w ogólnopolskim zbieraniu środków...

Hochland włączy się w 25. Finał WOŚP

Już 15. stycznia 2017 r. po raz kolejny zagra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Hochland zaangażował się w akcję, pomagając w ogólnopolskim zbieraniu środków dla ratowania życia i zdrowia dzieci na oddziałach ogólnopediatrycznych oraz dla zapewnienia godnej opieki medycznej seniorom. Już wkrótce w Polskę wyruszy foodtruck sprzedający kanapki z serami Hochland. Dochód ze sprzedaży kanapek przekazany zostanie Fundacji WOŚP. Na opakowaniach serów Hochland "Na Gorąco" znajdzie się logo Orkiestry.

Serowy foodtruck Hochland będzie odwiedzać miasta w całej Polsce. W jesienno-zimowym otoczeniu, podczas imprez i koncertów, w kurortach zimowych i na stokach narciarskich serwowane będą kanapki z serkami Hochland "Na gorąco!", ale także pozostałymi serami topionymi i żółtymi z portfolio Hochland. Wszysycy fani, którzy kupią wyśmienite* przekąsk z foodtrucka przyczynią się do wsparcia Fundacji WOŚP. *Szczegóły na profilu FB "Hochland - To jest pyszne!".

Gorące wsparcie Hochland nie może odbyć się bez serów "Na gorąco!". Te wyjątkowo smaczne sery do zapiekania z pewnością trafią w gusta wszystkich uczestników zaplanowanych imprez i koncertów. Pyszne plastry oraz duża ilość dodatków sprawiają, że Hochland "Na gorąco!" mają intensywny zapach i bogaty smak. Jeden plaster wystarczy, żeby przygotować wyrazistego i smacznego tosta zaledwie w kilka minut! Linia produktów jest dostępna w urozmaiconych, popularnych i lubianych wariantach smakowych: z szynką i pieczarkami, z pomidorami i ziołami oraz z salami i chili.

Produkty z oferty Hochland zawsze były i pozostają blisko konsumentów. Towarzyszą im na co dzień, pomagają szybko przygotować pyszne posiłki i są wszędzie tam, gdzie dzieje się coś inspirującego i dobrego! Dlatego dzięki plastrom "Na gorąco!" oraz akcji z foodtruckiem - łącząc przyjemne z pożytecznym - Hochland w oryginalny sposób wesprze 25. Finał WOŚP. Pieniądze zbierane podczas Finału zostaną przeznaczone na zakup urządzeń medycznych dla oddziałów ogólnopediatrycznych oraz zapewnienie godnej opieki medycznej seniorów.

Zaangażowanie Hochland w 25. Finał WOŚP będzie komunikowane w całej Polsce. Na opakowaniach serków Hochland "Na gorąco!" pojawią się specjalne oznaczenia z charakterystycznym logo Fundacji. Oprócz tego, w listopadzie w prasie branżowej zaplanowano kampanię reklamową, a następnie przewidziana jest kampania w telewizji, prasie, kinie, internecie, komunikacja POS oraz działania PR.

Za kreację odpowiada Just, za produkcję spotu Grasp Group, zakupem mediów zajęły się Zenith, Grasp Group i Media Republic, projekt foodtrucka prowadzi K&Y, a działania PR koordynuje Quality PR.

Sery Hochland "Na gorąco!" to doskonała baza do przygotowania wielu wyśmienitych, chrupiących przekąsek. Kanapka na ciepło, zapiekanka i tost to propozycje, które rozgrzeją serca wszystkich smakoszy!

Mega kanapka na ciepło

Składniki:

  • Ciabatta
  • 4 plastry sera Hochland "Na gorąco!" z pomidorami i ziołami
  • garść świeżych liści szpinaku
  • 4 plastry boczku
  • 1 łyżeczka płaska cukru trzcinowego
  • 2 łyżki pesto
  • 2 łyżeczki masła
  • łyżeczka czosnku w płatkach

Sposób przygotowania:

Masło wymieszać z pokruszonym czosnkiem, posmarować dwie połówki ciabatty. Boczek oprószyć cukrem i usmażyć na chrupko na rozgrzanej patelni. Na kanapkach ułożyć kolejno szpinak, boczek, polać pesto, ułożyć po dwa plasterki sera na każdej kanapce i wstawić na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.

Zapiekanka "Ale finał!"

Składniki:

  • ½ wiejskiej bagietki przekrojonej wzdłuż na pół
  • 4 plastry sera Hochland "Na gorąco!" z szynką i pieczarkami
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka, niewielka
  • 4 plastry ananasa
  • świeżo mielony pieprz
  • łyżka masła
  • 1 mały por, jasna część, pokrojony w cienkie plastry
  • sól

sos:

  • 2 łyżki kremowej łagodnej musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • kilka kropel soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Pierś oczyścić i opłukać, jeszcze mokrą oprószyć solą i pieprzem, zawinąć luźno w papier do pieczenia i ułożyć w formie do pieczenia, piec 25 minut w 190°C. Odstawić. Plastry ananasa oprószyć obficie pieprzem i usmażyć z obu stron na maśle.

Z podanych składników utrzeć sos, połowę rozsmarować na bagietce. Ułożyć sos i pierś pokrojoną w plastry oraz ananasa. Całość przykryć serem i zapiekać 6-8 minut w piekarniku rozgrzam do 190°C. Po upieczeniu pokropić pozostałym sosem.

Siema tost!

Składniki:

  • chleb tostowy pełnoziarnisty
  • ser Hochland "Na gorąco!" z salami i chili
  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ostrej papryki lub pieprzu cayenne
  • 1 awokado, pokrojone w drobne plastry
  • sok z połowy limonki
  • kilka listków kolendry

sos

  • kilka łyżek jogurtu greckiego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka posiekanej kolendry

Sposób przygotowania:

Tuńczyka odsączyć, wymieszać z oliwą i papryką. Awokado obficie skropić sokiem z limonki. Na tostach układać po łyżce tuńczyka, plastry awokado, listki kolendry i plaster sera Hochland "Na gorąco!". Przykryć drugą kromką i zapiekać tosty w tostownicy. Z podanych składników zrobić sos i podawać do maczania gorących tostów.

Opcjonalnie można dodać do tostów ziarna słodkiej kukurydzy.

Smacznego!

Źródło: Informacja prasowa

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)