Notowania

wyróżnione
09.06.2014 08:46

Flos Olei Tour już 13 czerwca w Warszawie

Wybór najlepszych oliw z oliwek wraz z doskonałym jedzeniem i winem zostanie zaprezentowany restauratorom, przestawicielom branży spożywczej, mediom oraz...

Podziel się
Dodaj komentarz

Wybór najlepszych oliw z oliwek wraz z doskonałym jedzeniem i winem zostanie zaprezentowany restauratorom, przestawicielom branży spożywczej, mediom oraz konsumentom

Dla przedstawicieli gastronomii oraz wielbicieli oliwy z oliwek przewodnik Flos Olei jest oczywistą referncją: to jedyna międzynarodowa publikacja tego typu (opracowana w języku włoskim i angielskim), w całości poświęcona oliwie z oliwek, opracowywana przez najlepszych ekspertów w tej dziedzinie: Marco Oreggia i Laurę Marinelli.

Pod szyldem Flos Olei pierwotnie powstawał przewodnik po oliwie z oliwek oraz konkurs na najlepszą oliwę extra vergin. Z czasem działalność wzbogaciła się o linię kosmetyków. Następnie powstały stosowne do potrzeb nowoczesnego konsumenta aplikacje na iPad I iPhone. Z czasem powstała inicjatywa Flos Olei Tours - jest to obecnie trzecia edycja tej inicjatywy, której celem jest pokazanie oliwy z oliwek jak największej publiczności na całym świecie.

_ Flos Olei Tour to naturalny dla nas kierunek rozwoju działalności _ - tłumaczy Marco Oreggia - _ Właściwie od pewnego czasu rozważaliśmi zorganizowanie serii różnego rodzaju spotkań na całym świecie, by zaprezentować prasie i przedstawicielom branży najbardziej interesujące i najlepsze produkty, które opisujemy w naszym przewodniku po oliwach. Po pierwszych doświadczeniach w Wielkiej Brytanii i Niemczech jesteśmy pewni, że należy kontynuować spotkania z wyśmienitą kuchnią i winem, które tak dobrze łączą się z oliwą z oliwek. _

Polska jest krajem bardzo intensywnie rozwijającym się, dlatego Warszawa to dobre miejsce, by zorganizować kolejną odsłonę Flos Olei Tour. To rynek dynamiczny i z dużym potencjałem. Wydarzenie będzie miało miejsce 13 czerwca 2014 w Regent Hotel (ul. Belwederska, 23 - 00-761 Warszawa). Przewidywane są dwie części: poranna (11.00-12.30) przeznaczona dla prasy i przedstawicieli branży oraz popołudniowa (14.00-21.00) - otwarta dla publiczności. Na porannym spotkaniu zostanie zaprezentowany przewodnik Flos Olei oraz wszystkie projekty z nim związane, a także odbędą się warsztaty dydaktyczne z nauką tajników degustacji oliw extra vergin, które poprowadzą Marco Oreggia I Laura Marinelli. Spotkanie popołudniowe to przede wszystkim możliwość spróbowania oliw z oliwek od wszystkich wystawców. Na imprezie swoje wyroby regionalne przedstawią również producenci z różnych zakątkow Europy. Wstęp na wydarzenia jest bezpłatny.

_ Producenci biorący udział we Flos Olei Tour podzielają naszą filozofię. _ - tłumaczy Laura Marinelli - _ Bazujemy na doskonałej jakości produktów oraz chęci współpracy w grupie, by jak najlepiej zaprezentować oliwę z oliwek extra vergin na najważniejszych rynkach. _

Połączona pasją drużyna, bez podziałów i współzawodnictwa, chce przekazać jak najwięcej rzetelnej wiedzy na temat oliwy z oliwek extra vergin oraz doskonałym jedzeniu i winach.

Źródło: Informacja prasowa

Tagi: wyróżnione, aktualności, informacje, promowane, wiadomości rolnicze
komentarze
+1
+1
ważne
smutne
ciekawe
irytujące
Napisz komentarz